BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дънди Прешъс Металс се представи като работодател

Представянето на компаниите и търсенето на кандидати за работа чрез виртуални срещи става все по-популярно. За доброто разбиране и пълноценно възприемане както на сферата на дейност, така и на естеството на работа за отделните позиции от все по-голямо значение за младите хора става дигиталното съдържание.

За последните две седмици „Дънди Прешъс Металс“ участва в два форума, които се проведоха в различни платформи за работа от дистанция. Благодарение на комбинация от видео и интерактивни връзки представители на отдел „Човешки ресурси и администрация“ и служители в различни отдели в българските дружества на компанията демонстрираха, че „Дънди Прешъс Металс“ е организация от мотивирани, позитивни млади хора, които работят в българската минна индустрия.

На 19 ноември при свободен достъп и засилен интерес в платформата ZOOM се проведе събитието „Денят на кариерата на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ – „Бизнесът търси теб“!  „Дънди Прешъс Металс“ се включи като участник и партньор. Христина Сеизова, Бизнес партньор „Човешки ресурси“ и Николай Симонски, Главен инженер „Технически служби“ представиха дружествата в Челопеч и Крумовград. Освен, чрез представено видео двамата отговаряха на въпроси, зададени от студентите, относно работни места в компанията и организирането на летни студентски стажове. В събитието участваха студенти от всички образователно-квалификационни степени и форми на обучение. Чрез връзка през фейсбук страницата на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ във форума успяха да се включат и външни участници.

В приветственото си обръщение ректорът на МГУ проф. д-р инж. Ивайло Копрев подчерта, че инженерните науки са науките на бъдещето, а подготовката на специалисти, в състояние да се справят с всякакви предизвикателства, е основна мисия на университета.

Над 3 часа представители на 10-те най-добри минни компании у нас представяха възможностите за работа и стаж през следващата година, а кандидатите активно задаваха своите въпроси. Фокус в презентациите бяха условията на труд, социално-отговорните политики на компаниите и грижата за местните общности.

Он-лайн срещи кандидати за работа и млади хора, които се ориентират в пазара на труда, имаха възможност да се запознаят с над 150 работодатели чрез професионалната инициатива Career Show. На 24-25 ноември „Дънди Прешъс Металс“ участва онлайн във водещото кариерно експо за квалифицирани кадри с над 50 съпътстващи активности и над 5 000 търсещи по-добра реализация. Събитието предложи нов уникален онлайн формат с бързи видео срещи.

„Дънди Прешъс Металс“ взе участие в кариерното шоу, представяйки Лъчезар Стаменов, технолог Преработка на руда, работещ в „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и Исмаил Салиф Старши инженер „Технически служби“, работещ в „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД представиха двете дружества и разказаха за техния професионален опит. Бизнес партньорите от отдел „Човешки ресурси и администрация“ се срещнаха онлайн с различни хора с образование и опит, които имаха желание да научат повече за възможностите за работа в компанията.

Макар рудодобивът все още да е област, в която приоритетно работят мъже, с напредъка на технологиите и подобренията в условията на труд днес професиите в минните дружества са значително по-привлекателни и достъпни за жени. Работата в минния бранш е свързана с много новости, улеснения и високи технологии и въпреки че нагласите към добивната индустрия все още не са претърпели коренна промяна, то минното дело днес е коренно различно отпреди и условията в сектора са значително подобрени, така че да осигуряват добра среда и еднакви възможности за професионална реализация на мъже и жени.

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!