BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо пристигна в Солун

Американският държавен секретар Майк Помпейо пристигна в Солун след полунощ и се очаква да се срещне с гръцкия си колега Никос Дендиас в 10 часа сутринта в понеделник, съобщава вестник „Катимерини“.

По време на визитата си в Гърция – втора за по-малко от година, той се очаква да се фокусира върху задълбочаването на двустранното военно сътрудничество и гръците планове за покупки за нуждите на отбраната, като също направи оценка на напрежението с Турция и развитието в източно Средиземно море.

В изявление, което оповести във връзка с визитата на Помпейо в Гърция, Държавният департамент на САЩ заяви, че Гърция е важен партньор, с който САЩ споделят основни стратегически цели. САЩ смятат Гърция за стълб на стабилността в Източното Средиземноморие и Западните Балкани и жизненоважен партньор за укрепването на сигурността и просперитета в региона, се казва в изявлението. Ние сме ангажирани да подкрепяме сигурността в Гърция, просперитета и демокрацията, се казва в него.

Часове преди да отпътува към Гърция, Помпейо обсъди намаляването на напрежението в източно Средиземно море с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!