BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Евродепутати предлагат да се въведат еднакви мерки за безопасност в заведенията в ЕС

Група от евродепутати изпрати писмо до председателя на Европейската комисия – Урсула фон дер Лайен, с предложения за подпомагане на отварянето на заведенията и ресторантите в ЕС.

„Целта ни е потребителите да бъдат защитени възможно най-много и да се върне тяхното доверие в ресторантьорския бранш, както и да има уеднаквяване на мерките и критериите за социална дистанция в блока“, каза евродепутатът Цветелина Пенкова в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV.

„Идеята е да се създаде чувство за единност, за да може потребителите да виждат по еднакъв начин приложени мерките за безопасност в ЕС. Необходимо е в ресторантите да бъде направено разстояние между зоните за изчакване и зоните, в които хората се хранят, за да може да бъде извършена дезинфекция при смяна на посетителите и да се спазва необходимата дистанция“, заяви Пенкова.

Тя коментира, че в писмото се предлага да се даде единна индикация за мерките за социална дистанция и е да еднакъв критерия за разстоянието.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!