BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ИТ компании предоставят 15 000 човекочаса за създаването на национална здравно-информационна система

Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии /АIBEST/ ще предостави безвъзмездно на българското правителство висококвалифицирани програмисти, специалисти в сферата на киберсигурността и ръководители на проекти, за да подпомогнат бързото изграждане на националната здравна информационна система. Това съобщиха от AIBEST.

Фирмите, които са обединени в AIBEST, ще предоставят 15 000 човекочаса за работа по критични и ключови електронни системи на държавната администрация, както и за ad-hoc разработка на приложения, необходими по време на извънредното положение и в периода на възстановяване, допълват от асоциацията.

Асоциацията e готова да активира в кратки срокове и интегрирана уеб-базирана информационна система, която включва информационна платформа, система за насочване, дистанционно консултиране, Q&A модул в реално време и кол център екипи в подкрепа на Националния оперативен щаб, здравните институции и болниците.

AIBEST се ангажира да предостави на правителството анализ на трансформациите в бизнеса, публичния сектор и социалните системи, предизвикани от COVID-19 пандемията. Анализаторите на компаниите в AIBEST ще проследят, анализират и предоставят успешни практики и препоръки за промени на политики и нормативна уредба на база трансформациите в икономиката, пазара на труда, международните отношения и стратегическите за България сектори, се посочва още в съобщението.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!