BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Климентохридци се стягат за 60-годишнината на училището

С отбелязването на 147-та годишнина от гибелта на Васил Левски, ученическият съвет към ОУ „Свети Климент Охридски“ в Кърджали започна дейностите за отбелязване на шестдесетгодишния юбилей на училището. Учениците представиха мултимедиен урок-презентация за делото на Апостола, запознаха съучениците си с малко известни и любопитни факти за Левски и изготвиха кръстословица.
 За шейсетата  годишнина се подготвят благотворителен базар, кулинарен и цветен базар, спортни празници, литературни и фотоконкурси, конкурс за компютърна рисунка и  рисунка на асфалт.
 В седмицата на гората и земята учениците ще засадят 60 броя растения, зелени храсти и дървета покрай  новосъздадената площадка в задния двор на училището. Предстои и съвместна инициатива с организацията на Научно-техническите съюзи и Горското стопанство в Кърджали – среща с горски служител на годината и на благотворителен базар с ръчно изрисувани от учениците саксии.
 Завършекът ще бъде с тържествен концерт в Дома на Културата на 16-ти май.

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!