BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан: Призовавам завръщащитесе от чужбина да проявят висока гражданска отговорност

На поредното редовно заседание на Общинския кризисен щаб за борба с Корона вируса Covid-19, кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан запозна присъстващите с новите заповеди, издадени от министъра на здравеопазването и разпореждане на Окръжната прокуратура в Кърджали. Той забрани събирането на хора на групи в беседки и заслони в туристическите обекти, както и събирането и струпване на хора в обществени места, вкл. и пред магазините за хранителни стоки на територията на общината.

Кметът инж. Изет Шабан подчерта, че максимално внимание трябва да се обърне на хората, които са поставени под карантина. „Умоляваме, гражданите, които са се завърнали от чужбина, да спазват стриктно карантинния период. Така, те ще проявят своята гражданска отговорност, солидарност и съпричастност в борбата с този вирус. Ако, тези хора, нямат близки и познати, които да им доставят храна, ние ще го направим. Имаме доброволци. Призовавамсъщо нашите съграждани, които се връщат и предстои да се приберат от Западна Европа в община Ардино да проявят всички висока гражданска отговорност, уведомявайки за своето пристигане личния си лекар, общинската служба, органите на реда, за да останем всички здрави“ заяви кметът инж. Изет Шабан. Апелът му е гражданите да ограничат излизането от дома си, освен ако не е крайно наложително- да посетят магазин или аптека.

На заседанието на кризисния щаб, който се провежда всеки делничен ден, бяха обсъдени мерки за ограничаване разпространението на коронавируса на територията на общината и координацията между институциите за прилагането им.

Началникът на Районно управление „Полиция“ в Ардино Щилян Узунов съобщи, че вече 42 лица от територията на общината са поставени под карантина, след завръщането им от страни с усложнена епидемиологична обстановка“. Той уточни, че служителите на МВР са запознати с всички заповеди на Министъра на здравеопазването и се изпълняват стриктно. Има изграден контролно-пропусквателен пункт (КПП), който се намира  на изхода на град Ардино в посока Смолян, и се поддържа 24 часа. Всички кметове и кметски наместници на територията на общината са запознати с декларациите и служебните бележки, дадени им са образци“, заяви Щилян Узунов.

Гюнер Шукри


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!