BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Най-обичаната научна поредица „КОСМОС“ се завръща по National Geographic на 29 март

Продукцията на National Geographic „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ представя едно триумфално пътешествие из миналото и настоящето на човечеството и чертае изпълнена с надежда картина на нашето бъдеще.

Създаден от екипа на Ан Друян, Сет Макфарлън, Бранън Брага и Джейсън Кларк и с водещ световноизвестния астрофизик Нийл Деграс Тайсън, „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ е вълнуваща одисея, която окрилява зрителя с възхитителното могъщество на научната перспектива.

Преди много десетилетия младият Карл Сейгън седял на килима вкъщи и си мечтаел. Представял нещо твърде необичайно за момче на неговата възраст – една картина, изпълнена с момчешки мечти за космическа ера и междузвездни пътешествия. Световноизвестният визионер Сейгън изживява тези мечти и ги споделя със света в предаването „Космос: лично пътуване“ (Cosmos: A Personal Voyage), запалвайки искрата на най-обичаната научна поредица в телевизионната история. Сега, 40 години след първото му представяне пред световната аудитория, това епично пътешествие достига нови приключенски висини с дългоочаквания си трети сезон „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“.

„КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ ще се излъчва премиерно от 29.03. в 22 часа по National Geographic. Той е създаден под вещото ръководство на сътрудничката на Сейгън Ан Друян и смело поема щафетата, превръщайки този сезон в най-амбициозния до момента. В безкрайното търсене на познание, най-новият сезон на „КОСМОС“ отново се осланя на своя знаков, основаващ се на факти сюжет, като с лекота запознава зрителя със сложни научни понятия. Предизвикващите размишления приключения ознаменуват възможностите пред човечеството в нашата Вселена. Сезонът включва пътуване във времето до отминали епохи и представя непризнати научни герои, жертвали всичко в търсене на научни прозрения. Той пренася зрителя на едно скрито място, където е възможно да се е зародил животът на Земята, в някои от изгубените светове на нашите предци и във възможните светове на нашите далечни потомци.

Друян е отличена с награди „Еми“ и „Пийбоди“ като сценарист и продуцент на втори сезон, „КОСМОС: ПЪТЕШЕСТВИЕ В ПРОСТРАНСТВОТО“, реализиран съвместно с Бранън Брага („Орвил“, „Стар Трек“). Друян и Брага отново обединяват усилия за създаването на „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“, като споделят задълженията на сценаристи и режисьори. Към тях се присъединяват и партньорите им изпълнителни продуценти от втори сезон, Сет Макфарлън („Орвил“, „Семейният тип“), Джейсън Кларк („Орвил“, „Дългият път към дома“), копродуцентът Кара Валоу („Семейният тип“, „Американски татко“) и продуцентът Джоу Микучи („Денят на патриота“, „Приятелю, Тед 2“). Световноизвестният астрофизик Нийл Деграс Тайсън от Американския природонаучен музей, водещ на четирикратно номинираната за наградата „Еми“ поредица „Да поговорим за звездите“ и автор на бестселърите „Да паднеш в черна дупка“ (Death by Black Hole) и „Писма от един астрофизик“ (Letters From an Astrophysicist), се завръща в ролята на водещ и изпълнителен научен редактор.

„КОСМОС“ е много повече от едно драматично кинематографично пътешествие. Надяваме се да пробуди възможно най-широка световна аудитория за съкровените търсения, които съставляват сърцевината на науката. Ще се срещнете с нови герои, които са били готови да жертват живота си, пред това да изрекат лъжа или да застрашат бъдещето.“ – разказва Друян. – „КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ е една визия за бъдещето, която все още бихме могли да постигнем, ако притежаваме мъдростта и волята да действаме според онова, което ни казват учените.“

„КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ продължава вечното търсене на отговори за самите нас из Вселената“ – казва Тайсън. – „Поредицата изследва преплитащите се нишки на пъстрия гоблен, който представлява животът на Земята, и ни призовава да запомним тази истина, докато заедно градим бъдещето на цивилизацията.“

„Значимостта на влагането на време и средства в научни начинания от страна на нашия вид, е неизразима. С оглед на стремежа ни към едно по-дълбоко познание за Вселената около нас, за мен е чест да дам своя малък принос в извисяването на тази страст като част от продуцентския екип на „КОСМОС“ – казва изпълнителният продуцент Макфарлън, който също така озвучава президента Труман в поредицата.

Това е и най-амбициозният сезон от популярната поредица, с 13 епизода, заснети на 19 локации в 11 страни, и включващ над хиляда талантливи личности от всякакви сфери, включително и дублиращи актьори, за да пренесе зрителите до далечни звезди и непознати предели.

Творческият екип от изтъкнати творци включва номинирания за наградата „Еми“ Карл В. Линденлауб („Денят на независимостта“, „Старгейт“), носителката на „Оскар“ и номинирана за наградата „Еми“ дизайнер на костюми Рут Е. Картър („Черната пантера“, „Корени“), носителя на наградата „Еми“ и номиниран за „Оскар“ композитор Алън Силвестри („Отмъстителите“, „Форест Гъмп“, „Контакт“), отговорника по визуални ефекти Джеф Оукън („Сблъсъкът на титаните“, „Кървав диамант“), и анимационните директори Лукас Грей („Семейство Симпсън“, „Семейният тип“), номинирания за наградата „Еми“ Брент Уудс („Американски татко“, „Семейният тип“) и номинирания за „Оскар“ Дюк Джонсън („Аномализа“, „Mary Shelley’s Frankenhole“).

Сред множеството актьори, чиито гласове ще чуем в този сезон, са номинираният за наградите „Еми“ и „Златен глобус“ актьор сър Патрик Стюарт („Стар Трек“, „Х-Мен“) като астронома с немско-британско потекло Уилям Хершел, номинираният за „Оскар“ Виго Мортенсен („Зелената книга“, „Властелинът на пръстените“) като съветския ботаник и генетик Николай Вавилов, и Джъд Хърш („Красив ум“, „Денят на независимостта“) като Робърт Опенхаймер, прочут като „Бащата на атомната бомба“. Саша Сейгън, дъщеря на Друян и Сейгън, се появява в ролята на майката на Сейгън – Рейчъл Грубер Сейгън.

„КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ ще се излъчва всяка неделя в рамките на 13 седмици, от 29.03. в 22 часа. Предаването ще се излъчва в САЩ и в 172 страни, на 43 езика по цял свят. Предишният сезон е гледан от над 135 милиона души по целия свят.

„КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ“ се продуцира за National Geographic и FOX от Cosmos Studios, компанията, съоснована от Ан Друян през 2000 г., и Fuzzy Door на Сет Макфарлън. Друян и Брага са сценаристи и режисьори на поредицата. Друян, Макфарлън, Брага и Кларк са изпълнителни продуценти. Кара Валоу („Семейният тип”, „Американски татко”) е копродуцент, а Джоузеф Микучи („Денят на патриота“, „Приятелю, Тед 2“) е продуцент. За National Geographic изпълнителен продуцент е Кевин Мос, а Джеф Даниълс е изпълнителен вицепрезидент на глобалните нескриптирани програми.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!