BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отборите на футболната академия Арда 1924 приключиха участието си в престижния турнир „Купа Бургас 2021“

„Бебетата“ се класираха на пето място в надпреварата, като изиграха общо осем срещи
С индивидуална награда от турнира се завърна роденият през 2014 г. Александър Арабаджиев. Той бе избран за най-добър защитник в своята възраст

Турнирът бе организиран от една от най-добрите детски школи в страната ДФК „Звездичка“, съобщи за „Нов живот“ треньорът  на кърджалийската школа Благовест Саръев. Според него най-запомнящ се ще остане турнирът за най-малките в Академията, които са изиграли първите си официални двубои в крайморския град.
„Децата от набор 2014/2015 само за няколко дни успяха да усетят вкуса както на победата, така и горчивината от загубата. Освен всичко друго дребосъците от преобладаващия набор 2015 успяха да завършат и на равно в една от своите срещи“, допълва Саръев.
В Бургас неговите възпитаници срещнаха отборите на Болярчета (2014) от Велико Търново, Гранд Про Варна (2014/2015), Делфините (2014) също от Варна, Звездичка (2014 и 2015) от Бургас и отбор Звезденбург(2014), също от Бургас.
Набор 2012 на Ашкън Юсреф участва в надпреварата за „Купа Бургас 2021“ с ясната цел момчетата да свикнат с терена, размерите и особеностите на новия за тях формат – футбол седем, като по този начин да направят тъй важната крачка за тяхното по-нататъшно развитие. Момчетата на Юсреф имаха своите добри моменти и показаха, че имат потенциала да се развиват. Те заеха осмо място в крайното класиране, като в турнира се изправиха срещу отборите на Болярчета (Велико Търново), Дунав (Русе), Звезденбург (Бургас), Бургас Спорт (Бургас) и Ника (Сливен).
Състезателите на Сарандис Глабаданидис от набор 2011 използваха престижния турнир в Бургас, за да натрупат повече игрови ритъм преди старта на първенството в Кърджали.
„Както знаете, в града край река Арда продължават ремонтните дейности на стадион „Горубсо“. До края на седмицата предстои да бъде довършена автоматичната поливна система, а веднага след това ще бъде направено и последното засяване с трева. Поради невъзможността да бъде използван теренът в Кърджали, момчетата от набор 2011 използваха турнира в Бургас именно за предсезонната си подготовка. В своя поток набор 2011 срещна отборите на Болярчета (Велико Търново), Звезденбург (Бургас), Несебър и Верея (Стара Загора)“, допълва Благовест Саръев.
Футболистите на Глабаданидис завършиха седми в крайното класиране, а ветеранът в треньорския щаб на кърджалийската академия остана изключително доволен от турнира, тъй като успя да види моментното състояние на отбора. Заедно със Саръев, Юсреф и Глабаданидис в Бургас бе и треньорът Недрин Юзджан, който бе плътно до всички набори и благодарение на своя ценен опит помогна много на всички колеги.
В турнира „Купа Бургас 2021“ участие взеха 51 отбора от цялата страна, разпределени в различни възрасти. Организаторите от ДФК Звездичка наградиха всички деца с медали, грамоти и картички с автограф на футболните величия Анатоли Нанков и Стойчо Младенов.
„От името на ръководството на ФК „Арда 1924“ искам да поздравява всички деца за желанието и себераздаването, което показаха във всички свои двубои, като им пожелаваме един успешен втори полусезон, изпълнен с много приятни емоции“, каза за „Нов Живот“ треньорът от кърджалийската школа Благовест Саръев.

НЖ

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!