BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха ловния сезон, в Хасково са доставени 900 фазана за разселване

Днес бе открит ловният сезон на пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина.

В тази връзка са били издадени около 700 разрешителни за общо 35-те дружинки от хасковското Сдружение „Ловно-рибарско дружество“, съобщи председателят Желязко Живаков. Той уточни, че са започнали проверки съвместно със служители на Държавното горско стопанство за спазване на правилата при лов – проверявани са документите на ловците, включително и за употреба на алкохол. До обяд днес не бяха открити нарушения.

В началото на тази седмица са били доставени 900 фазана (на 90 дни) по програма на хасковското Сдружение „Ловно-рибарско дружество” и Националния ловно-рибарски съюз. Разпределени са за доотглеждане в 20-те волиера на дружинките. Птиците ще престоят около 14 дни в помещенията, в които е създадена близка до естествената среда и едва тогава ще бъдат разселени в природата.

С тази бройка, от началото на годината ще бъдат разселени около 2500 птици на територията на СЛРД – Хасково.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!