BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Петима ученици от „Йовков“ на международно състезание по английски език

Днес в Националния кръг на международното състезание по английски език  „KANGAROO  GLOBAL LINGUITICS 2020“, който се проведе в 119 СУ в София, от СУ „Йордан Йовков“ участваха петима ученици. Това са: Акай Танер Моллаахмед и Едика Кирилова Терзиева от 4″в“ клас, Гюлсюн Беркант Касим от 7″а“, Георги Георгиев Дичков от 7″б“ и Светослав Викторов Календжиев от 9″а“ клас. Те защитиха името на своето училище в престижното състезание.

В състезанието  между ученици от училищата, членове на Асоциацията на Кеймбридж-училищата в България,  йовковци участват от 2011 г., от когато са едно от 127 училища от цялата страната,  членуващи в  Асоциацията.

Членството в  Асоциацията дава  възможност на ученици да се изявяват на ежегодните състезания по английски език на национално ниво. Подготовката и участието в тези състезания допълнително мотивира учениците  за придобиване на умения и знания, които да ги направят конкуретноспособни в съвременната учебна среда. С всяка година  се засилва интересът и желанието за участие в изявите. Готвейки се по изданията на КЛЕТ, учениците получават достатъчно солидна подготовка,за да придобиват международно признатите и безсрочни сертификати на Кеймбридж. На самите състезания учениците имат възможност да комуникират с техни връстници от цялата страна.

В  София днес се проведе и редовното общо събрание на Сдружение „Асоциация на Кембридж училищата в България“. На него бе решено, че Междунаридният кръг на състезанието ще се проведе на 29 май 2021 година в Гърция. До тогава състезателите от „Йовков“ ще разберат резултата от своето участие в днешното състезание.

Членството в Асоциацията дава на учениците и учителите самочувствие  за  съпричастност към общността на най-престижните университети  в Европа. Това е стимул за усъвършенстване на личностното развитие и стремеж към по-високи резултати. Принадлежността  към Асоциацията издига имиджа на СУ „Йордан Йовков“  в регион Кърджали.

клуб Журналист и клуб Фотосвят

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!