BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Печен заек с вино и ароматни билки

НЕОБХОДИМИ продукти:

  • заек– 1, 5 – 2 кг изчистен, питомен
  • пушено свинско месо– 250 г бекон или гърди
  • ориз– 1/2 ч.ч.
  • бульон– 2 ч.ч. пилешки или телешки
  • мазнина– 4 с.л. растителна
  • бяло вино– 1 ч.ч. сухо
  • лимони– 1
  • ябълки– 1
  • лук– 1 глава кромид
  • чушки– 1 червена
  • целина– 2 стръка едра
  • розмарин– клонче
  • джоджен– 1 стрък
  • девесил– 1 стрък
  • черен пипер– 1 ч.л. смлян
  • червен пипер– 1 ч.л.
  • сол

 

                                      НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Заекът се осолява отвътре и отвън и се натрива с 2 с.л. от мазнината, червения пипер и сока от половиния лимон.

В останалата мазнина се задушават нарязаните пушено месо, ябълка, лук, чушка и целина. Добавят се оризът, бульонът, сокът от лимона и черния пипер. Оставя се да къкри, докато оризът поеме.

Заекът се напълва с плънката и се зашива добре. Поставя се в подходяща тава, добавят се виното, розмаринът, джодженът и девесилът.

Завива се плътно с алуминиево фолио. Пече се в предварително загрята фурна на 140 градуса за 4 часа.

Маха се фолиото и се пече още 15-20 мин. на 200 градуса, като се залива със соса. Страхотен печен заек!

 

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!