BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицаи завардиха входно-изходните артерии на Хасково

В 0.00 часа тази нощ на всички входно-изходни артерии на Хасково са организирани Контролно пропускателни пунктове, съобщиха от община Хасково. Те са в изпълнение на заповедта на Министъра на здравеопазването във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 и обявеното извънредно положение в България.

КПП-тата са организирани от органите на МВР, съвместно с община Хасково. Там се извършва проверка за целта на пътуването на гражданите. Пропускат се да излязат или влязат в града само лица, за които пътуването е неотложно- здравословни проблеми на пътуващия или негови близки; работа; завръщане по настоящ или постоянен адрес. Тези причини се удостоверяват със служебна бележка от работодателя, медицински документи, документи за самоличност. По други причини не се позволява напускане или влизане в Хасково.

Тази вечер кметът на общината Станислав Дечев, съвместно членовете на Общинския оперативен щаб и полицейски служители организираха контролните пунктове на входовете на Хасково – в посока Димитровград, Харманли, Кърджали и Минерални бани. В работата се включиха и екипи на община Хасково, които подпомагат служителите на реда. Дейностите по налагане на ограниченията за пътуване бяха контролирани от областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

„Призоваваме гражданите да бъдат дисциплинирани и да изпълняват наложените ограничения. Да съдействат на органите на реда и да спазват противоепидемичните мерки. Всичко това се прави за защита на здравето им и за прекъсване на разпространението на заразата”, заявиха от Общинския оперативен щаб.

Мярката остава в сила до изричната й отмяна.

Haskovo.net


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!