BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицай намушкан в Глазгоу, заподозрян прострелян от полицията

Полицай беше намушкан днес в шотландския град Глазгоу, а заподозрян мъж беше прострелян от полицията, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на органите на реда.

„Бих искал да успокоя обществеността, че инцидентът е овладян и че няма опасност за по-широката общественост. Въоръжени полицаи са присъствали на инцидента и мога да потвърдя, че заподозрян мъж е бил прострелян от въоръжен полицай“, каза помощник-началникът на шотландската полиция Стив Джонсън.

„Бих искал да успокоя обществеността, че в момента не издирваме никой друг във връзка с инцидента. Мога също да потвърдя, че полицай е бил ранен при инцидента и приет за лечение в болница“, заяви той.

На улица „Уест Джордж“ в центъра на града има засилено полицейско присъствие.

Кадри в социалните медии, изглежда, показват въоръжени полицаи да влизат в сграда и голям брой автомобили за спешна помощ отвън.
Според телевизия „Скай нюз“ има няколко пострадали.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви, че съобщенията са „наистина ужасяващи“ и че получава актуализирана информация.

Британският министър-председател Борис Джонсън каза, че е „дълбоко натъжен от ужасния инцидент в Глазгоу“ и че мислите му са с „всички жертви и техните семейства“.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!