BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поредица трусове разтърсиха Егейско море

Поредица от земни трусове, най-силният от които от 5,3 по Рихтер, беше регистрирана в Егейско море от снощи, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на турската Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации /АФАД/.

Две земетресения с магнитуд 5,3 и 4,2 по Рихтер са станали рано днес в морето край гръцкото крайбрежие.

Първият трус е регистриран в 1.50 ч. на по-малко от три километра от Халкидическия полуостров на Гърция. Най-близкото населено място до епицентъра в Турция е остров Гьокчеада, окръг Чанаккале, който се намира на отстояние 140 км от огнището на труса.

Земетресението е станало на дълбочина 11,75 км.

Този трус е бил последван от друг, по-слаб с магнитуд от 4,2 по Рихтер в 2.09 ч. Той е станал на 12,57 км от Халкидики и на 129 км от турския остров Гьокчеада на дълбочина 14,98 км, съобщи още АФАД.

В 21.39 ч. снощи също бе регистриран трус в Егейско море с магнитуд от 4,3. Той е станал на около 44 км от района Магнисия в Гърция и на 108 км от Гьокчеада, съобщи още Анадолската агенция. 


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!