BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поредно признание за Анелия Крумова – отличена от Фондация „Шанс за децата и природата на България“

За десета поредна година, в навечерието на най-българския празник – 24 май, Денят на славянската писменост и българската просвета и култура, Фондация „Шанс за децата и природата на България“ отличи най-талантливите деца и младежи на България.

Проектът „Награди, стипендии и отличия“ има за цел подпомагане обучението и изявите на талантливи деца и младежи в областта на точните и хуманитарни науки, изкуството и новите технологии. Индивидуални парични награди получиха млади таланти от цялата страна, завоювали призови места на национални и международни конкурси, състезания и олимпиади в областта на математиката и информационните технологии, литературата, музикалното, изобразителното и танцово изкуство и екологията.

Сред финалистите е и кърджалийската гордост Анелия Крумова. Тя ще получи индивидуална парична награда за отлично представяне на републикански или международни олимпиади, конкурси, състезания в сферата на литературата. След като бе високо оценена на общинско ниво и стана носител на стипендия „Кърджали“, Анелия има и високо национално признание. Някои от най-големите ѝ постижения са: Лауреат в Международен конкурс на Представителството на Руското сътрудничество в България /в раздела за есе на тема „Свободата и интернет“/; Първа награда за проявен устойчив изследователски интерес и надграждане на резултатите, с цел проучване и опазване на богатството на българските диалекти и традициите на българската култура с изследователския си проект „Думите от речника на баба“ на Шеста научна сесия на Ученическия институт на БАН; Специална награда и участие в сборник от Национален младежки конкурс за есе с международно участие „Доброто и злото в нашето общество“; Голямата награда статуетка на Стоян Михайловски за журналистика в XI национален конкурс за литературно творчество и журналистика „Ст. Михайловски“-Русе 2018 г..

Това са една малка част от високите върхове, които Анелия е покорила, а е едва на осемнадесет. Заедно с ръководителката си – Антония Маровска, доказаха многократно, че са един много успешен тандем. Безспорно на Анелия тепърва ѝ предстоят още много големи успехи. Пожелаваме ѝ успешно полагане на зрелостните изпити и отлично представяне на Националната олимпиада по български език и литература, на която бе класирана преди няколко месеца!

Нешка Шопова

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!