BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Посещението на църковните храмове трябва да става с лични предпазни средства

По време на църковните празници Цветница и Великден движението на човешкия поток трябва да е еднопосочно, посещението на храмове трябва да става с лични предпазни средства, както и да се спазва дистанция вътре в тях. Това заяви на брифинг в МС главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Църковните храмове ще се третират като другите обществени места, които се посещават от голям брой граждани“, заяви още Иванов.

МВР има за цел да защити живота на гражданите, а не да преследва нарушителите и да налага санкции, посочи Иванов и призова за съпричастност с мерките и дисциплина.

Главният секретар на МВР обясни, че в страната има около 4000 храма, като се водят разговори с представители на БПЦ по места, за да се подготви организацията за предстоящите празници. Повечето литургии ще бъдат изнесени на открито.

За празничните дни няма да се намалява контролът по КПП-тата на областните градове и жп гарите и ще се следи стриктно всеки дали има основание за излизане от града.

Директорът на ГД „Национална полиция“ Христо Терзийски посочи, че целият състав на МВР ще се включи в охраната на обществения ред и спазването на противоепидемичните мерки.

Ивайло Иванов заяви още, че към момента 27 служители на МВР са дали положителен резултат за коронавирус, повечето са от София, а един е излекуван.

Той представи информация, че към 9 април под карантина са били поставени 24 хиляди души, като всички те са контролирани от полицията.

От обявяването на извънредното положение до момента са образувани 638 досъдебни производства и 391 преписки и 2102 акта по Закона за здравето.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!