BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Право на отговор: Напоителни системи ЕАД продават на търг имоти в Звиница, а не язовир

По повод на публикуваната информация в „Нов живот“ под заглавие „Правителството разреши: Продават язовир „Звиница“ заради затруднения в стопанисването” в редакцията се получи писмо от „Напоителни системи” ЕАД,  в което се казва:

Посочената информация в публикацията не е коректна!  

Ето и текстът на писмото:

„В дневния ред на заседанието на Министерски съвет на 19.02.2020 г. е посочено следното:

 „Правителството разреши продажба на недвижими имоти, собственост на „Напоителни системи” ЕАД в землищата на градовете Ямбол, Хасково, Монтана, както и в селата Черногорово и Априлци, общ. Пазарджик и село Звиница, общ. Кърджали. „Напоителни системи“ ЕАД е търговско дружество със сто процента държавно участие, в което правата на държавата, като едноличен собственик на капитала на дружеството, се упражняват от министъра на земеделието, храните и горите. До момента дружеството е собственик и стопанисва недвижимите имоти, но изпитва затруднения по поддръжката и стопанисването им. Продажбата на имотите ще се осъществи на търг и чрез пряко договаряне, при начални цени не по-ниски от пазарната стойност, определена от независим оценител”.

Видно е, че никъде не се споменава продажба на яз. „Звиница”, каквото е твърдението във Вашата публикация.

От „Напоителни системи” ЕАД е внесено предложение в Министерство на земеделието, храните и горите, за внасяне на предложение в Министерски съвет за извършване на разпоредителна сделка отнасяща се за поземлен имот с № 000033, находящ се в землището на село Звиница, с площ 1,835 дка ведно със сграда със застроена площ от 80,00 кв. м, което не представлява язовир „Звиница”.

В Проекта на решение за даване на съгласие за продажба на недвижими имоти, собственост на „Напоителни системи” ЕАД,  внесен в Министерски съвет от министъра на земеделието, храните и горите не е включено предложение за продажбата на яз. „Звиница”.

„Напоителни системи” ЕАД не продава яз. „Звиница”, както и други язовири собственост на дружеството.

Във връзка с горното и във връзка с правото ни на отговор, чрез представляваната от Вас медия, моля да уведомите обществеността, че „Напоителни системи” ЕАД не продава яз. „Звиница”.“

 

       Редакцията на „Нов живот“ се извинява за изнесената неточна информация.

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!