BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Президентът Румен Радев подписа указ за промените в Закона за здравето, ще сезира КС

За да не се прекъсва социалната и икономическа подкрепа за потърпевшите граждани и бизнеса в условия на криза, растяща безработица и загуба на доходи, президентът Румен Радев подписа указ за обнародването на промените в Закона за здравето.Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава Румен Радев нееднократно е призовавал отговорните институции към планирано и управляемо излизане от извънредното положение. Липсата на план от страна на Министерски съвет доведе до приемането на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето в последния възможен момент и то с неясни и противоречиви разпоредби, се посочва в съобщението.

Следвайки последователната си позиция да защитава Конституцията и основните права и свободи на гражданите, държавният глава ще сезира Конституционния съд за определени текстове, които са в противоречие с Основния закон, посочват от „Дондуков“2. Мотивите на президента ще бъдат оповестени в следващите дни, пише още в съобщението.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!