BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първият магистър нинджа получи диплома в Япония

Дженичи Мицухаши получи диплома за нинджа, съобщава CNN. 45-годишният мъж е изкарал двегодин[a магистратура в университета Ми в Централна Япония, където е историческата родина на първия клан нинджа. Той не само изучавал документи и слушал лекции, но и усвоявал базисни умения в бойните изкуства и да катери безшумно планини.

„Четох, че сутрин нинджите работели като фермери, а следобед тренирали бойни изкуства“, казва Мицухаши и допълва, че освен многобройните занимания, отглеждал зеленчуци. „Убийците в черни дрехи имали всестранни умения за оцеляване.“

Той изучавал също кунг-фу и японското бойно изкуство, известно като шорнджи-кемпо. Сега той преподава нинджа умения в собственото си доджо и управлява местен хотел, докато прави докторска дисертация. Мъжът няма планове да напуска научната институция.

През 2017 г. университетът Ми основа основа първия в света изследователски център за нинджа, а година по-късно откри магистърска програма. Професорът по японска история Юджи Ямада е изненадан от отдадеността на Мицухаши към неговата задача. Той отбелязва, че не е очаквал студентът да се държи като истински воин.

За да се запишат, студентите трябва да издържат изпит по история на Япония и тест за четене на исторически документи. Ръководителят на образователната институция каза, че приемат трима кандидати годишно. Независимо от това, Сенсей е уверен, че този курс позволява да научат за нинджа, но не и да станат.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!