BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Руслан Терзиев, ГЕРБ-Кърджали: Общината да се ангажира с конкретни срокове за ремонт на въжения мост над Арда

Руслан Терзиев, общински съветник от групата на ПП ГЕРБ в Кърджали, внесе питане до кмета Хасан Азис относно критичното състояние, в което се намира въженият мост над р. Арда.

Стотици граждани, голяма част от които са деца, ползват съоръжението ежедневно. То обаче не отговаря на нормите за безопасност и сериозно застрашава сигурността на преминаващите, безпокои се Терзиев. Освен компрометираната дървена част, износването на конструкцията и зейналите пролуки, които възпрепятстват придвижването, проблемен е и достъпът на хора с увреждания.

На практика мостът не може да се ползва от тях, което на практика ги дискриминира, изтъква съветникът. Терзиев настоява общината да се ангажира с конкретни срокове за обновяване на пешеходната връзка между централната част на града и кв. „Възрожденци“ и да вземе мерки за решаване на проблема с безопасността в дългосрочен план.  

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!