BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

САЩ изразиха разочарование от липсата на напредък за преговорите Скопие-Брюксел

САЩ изразиха подкрепа за членството на Северна Македония в ЕС. В писмо до премиера Зоран Заев американският помощник държавен секретар за Европа и Евразия Филип Рийкър изразява разочарование, че все още няма съгласие по рамката за преговори между ЕС и Скопие. Тази рамка е блокирана от България с аргумента, че Северна Македония не изпълнява двустранния договор.

„Насърчаваме вас и страните членки на Европейския съюз да продължите да решавате двустранните спорове извън процеса на интеграция в ЕС, заявява американският помощник държавен секретар в писмо Зоран Заев, което той публикува във Фейсбук.

Рийкър уверява, че Вашингтон ще продължи да се застъпва пред своите европейски партньори преговорите за членство на Северна Македония в ЕС да започнат още по време на германското председателство на съюза, което приключва в края на годината.

BNR

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!