BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сериалът „Чернобил“ е с най-много номинации за телевизионните награди БАФТА

Британската академия за кино и телевизия (БАФТА) ще почете най-добрите телевизионни предавания в страната през 2019 г. с шоу на живо в края на юли, но без звезди и публика, съобщи Ройтерс.

С най-много номинации за наградите е сериалът „Чернобил“ на HBO – 14.

„Имахме над 500 предложения тази година. . . наистина беше много оспорвано“ – каза председателят на БАФТА Кришненду Маджумдар пред Ройтерс.

Номинациите са в две категории – телевизия и телевизионно майсторство. Победителите от първата група ще бъдат обявени на церемония на 31 юли. Заради пандемията от новия коронавирус се очаква номинираните да заснемат речите си, а не да участват на място в церемонията. Ще има и откъси на живо, представени от актьора и режисьор Ричард Айоадей.

Детайлите се уточняват, защото правилата за социална дистанция се променят.

Сред номинациите на „Чернобил“ са за актьор в главна роля на Джаред Харис и актьор в поддържаща роля за Стелан Скарсгард, както и за минисериал.

Сериалът „Короната“ има седем номинации.

Наградите в техническите категории ще бъдат обявени на 17 юли. 


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!