BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Силно земетресение с разрушения в Гърция се усети и у нас

Тежко земетресение от 6,3 степен по Рихтер предизвика разрушения в Гърция днес малко след 12 часа местно (и българско) време. Ето какво е известно до момента.

Европейският средиземноморски сеизмологичен център първоначално информира, че земетресението е било от 6,3 степен по скалата на Рихтер.

Земетресението е изплашило и много хора в България, съобщиха сеизмолозите от БАН. Трусът е усетен по високите етажи на областите Бургас, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, дори и в София, която се намира на 387 километра от неговия епицентър.

Трусът е измерен на 10 километра дълбочина. Засегнат е регионът между Лариса и Тирнавос, но щети навярно има в Атина, съобщават осведомителните агенции. До 14:00 са засечени 15 земетресения с магнитут над 4 по Рихтер, като от тях има и 3 над 5 по Рихтер.

Противопожарната служба в гръцката столица твърди, че в града няма установени щети. Епицентърът се намира на 25 километра северозападно от Лариса, петия по големина град в Гърция, каза сеизмологът Стивън Хикс. 

Хората в Лариса напуснаха домовете си и излязоха на улицата. Все още не се знае какви са щетите и дали има жертви.
Германският изследователски център по геология съобщава, че земетресението е било от 6,0 степен по скалата на Рихтер. Усетено е в цяла Гърция.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!