BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Срокът за кандидатстване за Доброволчески отряд „Асеневци“ е към края си

Доброволчески отряд „Асеневци“ в Асеновград продължава набирането на доброволци.

След като извънредното положение приключи и бе въведена само извънредна обстановка, а ограничителните мерки бяха разхлабени, напливът на желаещи нарасна двойно. Вече за близо 35 % от местата са подадени заявления. За още толкова документите са в процес на комплектоване от кандидати. Все още има възможност за кандидатстване.

Община Асеновград припомня, че заради извънредното положение приемът на документи бе удължен с 30 дни след отменянето му. Т.е. остават още 10 дни, в които желаещите да станат доброволни, могат да го направят.

Работата на Доброволчески отряд „Асеневци“ е от изключително значение, тъй като започна пожароопасният сезон, когато често възникват множество пожари. Тогава най-ценени са доброволческите усилия, които подпомагат дейността на огнеборците при възникнали бедствия, аварии и катастрофи. 

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, е да са навършили 18-годишна възраст, да са клинично здрави, да не страдат от психично заболяване и да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, освен ако са реабилитирани.

На доброволците ще бъде проведено предварително обучение и подготовка.

Документите могат да се подават в Информационния център на община Асеновград.

По-подробна информация може да откриете тук:

https://www.asenovgrad.bg/bg/novini/tarsyat-se-dobrovoltsi-za-dobrovolno-formirovanie-asenevtsi

https://www.asenovgrad.bg/bg/novini/dobrovoltsite-ot-otryad-asenevtsi-shte-polzvat-bezplatno-parkirane


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!