BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стамен Белчев: ЦСКА ще играе в евротурнирите

Новият старши треньор на ЦСКА Стамен Белчев е уверен, че „червените“ ще играят в евротурнирите това лято. Белчев бе представен официално начело на ЦСКА на пресконфенция днес. Специалистът замени Милош Крушчич, който бе освободен след поражението с дузпи от Локомотив Пловдив във финала за Купата на България.

„Сигурен съм, че ще спечелим квота за Европа и затова се захващам с тази работа. Без значение дали през бараж, ЦСКА ще играе в евротурнирите. Това е най-важното на този етап – участие в Европа“, каза Стамен Белчев.

„Емоциите от завръщането ми в ЦСКА са големи. Първото нещо е да възстановим футболистите физически и психически от мача, който, за съжаление, загубихме в сряда. Очаква ни работа. Знам къде идвам и какво ме очаква. Няма нужда от много приказки.

Наследството е добро. ЦСКА разполага с добри футболисти. Искам да бъдат по-уверени и спокойни на терена, когато владеят топката“, каза още Белчев.

Той отрече да е имал предварително споразумение да поеме ЦСКА.

„Не съм имал предварителна договорка да поема ЦСКА. Имаше много спекулации, но истината е, че разбрах, че ще ставам треньор на ЦСКА след финала за Купата. Ще има промени в екипа, но нека да изчакаме още няколко дни“, коментира Белчев.

„Али Соу е страхотен футболист, тепърва ще разговарям с него и се надявам да покаже качествата си. Трябва му много малко, за да бъде топниво.

Предишният път в ЦСКА бях временен вариант, а сега е малко по-различно. Но само резултатите държат един треньор. Когато са доволни феновете и футболистите се раздават, оставаш“, каза още Белчев.

Той няма намерение да прави генерални промени в състава за предстоящите мачове до края на сезона. „Червените“ приемат шампиона Лудогорец в неделя, а Белчев няма да може да разчита на наказаните Валентин Антов, Рубен Пинто и Кристиян Малинов. С контузия от финала е Енрике Рафаел, но очакванията са той да се възстанови за мача с Лудогорец.

„Не е нужно сега да се правят коренни промени ,за да не объркаме футболистите. Ще променя някои неща, но това ще стане постепенно. Сега ни предстоят три мача и няма да правим генерални промени“, каза Стамен Белчев.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!