BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стихотворение на Стойчо Шапатов е публикувано в списание „Везни“

Дни преди 8 март списание „Везни“ отпечата стихотворението на Стойчо Шапатов „Старият капчук. Спомен за мама“.  „Везни“ е списание за литература, изкуство, критика и философия.

В творбата на Шапатов централен е образът на майката, изграден в традициите на българската класическа литература. Майката е представена като носителка на изконни добродетели: трудолюбие и себеотрицание в името на добруването на децата. Битът, белязан от оскъдица, е полето, на което тя е призвана да върши своите всекидневни, осмислени след време от сина, подвизи.

Споменът за тях носталгично пренася лирическия говорител в безвъзвратно отминалия свят на детството, когато майчината любов е достатъчна да озари живота на детето.

Стойчо Шапатов пише „Спомен за мама“ през лятото на 2020 година, но е изкушен от словото отдавна. Досега е издал две книги със спомени и разкази за известни личности – „Искри и проблясъци в две епохи“ – опит за автобиография и „Приказки за ангели и дяволи“, в която има и лиричен раздел. В момента подготвя своя трети самостоятелен труд.

Теодора Кирякова


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!