BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С цветя и венци пред паметника и паметната плоча на кап. Георги Георгиев, и с изложба за него, бе чествана 90-годишнина от рождението му

В рамките на Инициатива „Мултикултурният град’2020” на Арт движение „Кръг“ и в координирано партньорство с Фондация „Кор Кароли” от Варна, днес – 4 юни, бе отбелязана 90-годишнината от рождението на кап. Георги Георгиев – първият български ветроходец, осъществил околосветско плаване и вписан в Книгата за рекорди на Гинес.

Годишнината на забележителния кърджалиец бе чествана с три различни събития. На стената откъм стария вход на Дома на народната армия (към ул. „Рeпубликанска”) бе вградена паметна информационна табела с текст на български и английски език с размери 0,90 х 2,00 м.

В Арт галерия Кръг отвари врати за посещения гост-изложба от Военноморския музей във Варна с документални кадри от живота и световната обиколка на капитана.

На улицата в кв. „Възрожденци“, назована на негово име бе поставен указателен знак.

Пред паметника на кап. Георги Георгиев, който се намира в Градската градина, в знак на признателност бяха поставени цветя и венци от инж. Хасан Азис, кмет на община Кърджали и от зам.-кмета Веселина Тихомирова. Цветя положиха и Арт движение Кръг, капитаните Петър Милев и Жоро Ермишкин, председателят на УС на Морския клуб Николай Сурков, председателят на Общинския съвет на СОСЗР о.з. полкПетър Щерев, Мирослав Шопов и кораб „Емона”, началникът на Военния клуб Ани Иванова, о.з.майор Минчо Гумаров и др.

По същото време пред дома на кап. Георги Георгиев във Варна се събераха почитатели от Фондация „Кор Кароли” и Община Варна, за да оставят цветя и венци.

Нов живот

 

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!