BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Театрално-музикален център – Кърджали подписа петиция на държавите членки на Европейската театрална конвенция

Театрално-музикален център – Кърджали подписа петиция на държавите членки на Европейската театрална конвенция (ЕТС) във връзка с мерки за компенсиране на загубите, причинени от разпространението на коронавирус в света.

„Призоваваме ЕС и държавите членки да подкрепят театрите и всички професионалисти в сценичните изкуства в Европа, като гарантират устойчивостта на сектора и една от ключовите европейски форми на културно изкуство, която събира хората в социален и демократичен контекст“, се казва в документа.

Той е създаден в Берлин на 16 март и е подписан от близо 90 театъра от 30 държави. ТМЦ-Кърджали е единствен член на ЕТС от България до момента и ще представи исканията на европейските театрални среди пред българския министър на културата.

„Вярвам, че нашето правителство ще направи всичко възможно, за да отговори на призива на европейската театрална общност и ще подпомогне сектора, за да продължи да съществува, след като светът се пребори с пандемията от коронавирус“, каза директорът на ТМЦ-Кърджали Гълъб Бочуков.

ТМЦ-Кърджали


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!