BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три нови гишета за лични документи са отворени в ОД на МВР-Кърджали

Директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Щерьо Милчев провери режима на готовност за работа на три нови гишета за лични документи, преди да започнат прием на граждани днес.

С откриването на новите работни места към сектор „Български документи за самоличност“ в Кърджали ръководството на Областната дирекция създава условия за по-доброто обслужване на гражданите в един от най-натоварения Център за административно обслужване. На новите гишета, достъп до които ще има от входа на сградата на дирекцията към общината, ще работят две биометрични станции за прием на заявления за издаване на лични карти и паспорти и ще се връчват готовите документи. Разчетът е среднодневно тук да бъдат обслужвани около 100 граждани. След старта днес първото прието заявление с експресна поръчка е за паспорт на 6-месечно бебе, за което това е първи документ за самоличност. Средствата за ремонт на помещенията, в които са новооткритите гишета, са осигурени от община Кърджали.
Статистиката сочи, че от началото на тази година до 27 септември са издадени 33022 лични карти и 42834 паспорта. До края на 2020 година изтичат сроковете на валидност на около 16000 лични карти и 25000 паспорта.

На снимките: Служителки на новите гишета демонстрират пред директора на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Щерьо Милчев режим на техническа готовност за прием на граждани.

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!