BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хасковлия е задържаният за трафик на хероин, съден е за друга пратка

Хасковлия е задържаният със 72 кг хероин, спипан в камион на паркинг в областния град. Това е 47-годишният Станимир Асенов по прякор Сехчо, научи Haskovo.net.

Той е арестуван на 30 март 2020 г. при специализирана операция на ГДБОП, ръководена от Специализираната прокуратура. Наркотикът за над 10 млн. лв. е открит в камион с българска регистрация, на тир-паркинг в Хасково.

Асенов е задържан на място и е сочен от разследващите за лидер на организирана престъпна група. Спипан е в момент на демонтиране на тайници във въздушните бутилки на полуремаркето, в които е бил скрит наркотикът от Близкия Изток и предназначен за Западна Европа. Мъжът е осъждан, има криминални регистрации за кражби и трафик на наркотици, пише в официалното съобщение от МВР.

Наши източници припомниха, че хасковлията беше арестуван за контрабанда на 26 кг хероин, заловен през 2013 г. на граничния пункт Малко Търново, Бургаско. Тогава като превозвач на пратката беше арестуван боксьорът Людмил Димитров – Слюдата, който в момента търпи присъдата си от 6 г. затвор.

Първоначално зад решетките попадна и жената на Асенов – Галя, която беше медицинска сестра в Хирургичното отделение на МБАЛ-Хасково, но бе освободена. След разкриване на случая, Асенов се укри в Турция, но близо 4 г. по-късно беше арестуван в България. През 2013 г. хасковлията също беше сочен за организатор на групата.

Според запознати, той е съден за тогавашното престъпление, но все още няма окончателно решение. Оправдан е на две инстанции – от Окръжния и Апелативния съд в Бургас, но се чака произнасяне на ВКС.

По случая със заловения хероин вчера е задържан и чужд гражданин, постоянно пребиваващ в България, но той е пуснат под парична гаранция от 20 000 лева. На Асенов е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За него предстои Специализираната прокуратура да внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Други двама души са обявени за международни издирване.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!