BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

28,5 л на кв/м се изляха в Хасково в късния следобед

28,5 л на кв/м дъжд се изляха в късния следобед днес в Хасково, уточни дежурният в  местната Метеорологична обсерватория. 

Валежът, който започна малко преди 16 часа като ситен и завари доста хора по улиците съвсем неподготвени, по-късно премина в интензивен. 

Излезе и силен вятър, който е бил южен със сила от  близо 14 м/сек. Това се  равнява на около 47-50 км/ч, съобщиха от метео структурата в Хасково. Утре ще стане ясно колко интензивен е бил дъждът и в други части на общината.

От кметството съобщиха, че по време на двучасовия порой, не е имало сигнали при дежурните за сериозни наводнения.

На бул. „Освобождение“ обаче капаците на шахтите на ВиК са изскочили и са били изместени от напора на водата, на места по платното има и изкъртен асфалт. За това е информиран дежурният на ВиК –Хасково.

От Метеорологичната обсерватория предупредиха, че в следващите пет-шест дни не се очаква промяна на времето в района на Хасково. Обилни валежи, гръмотевични бури и вятър, особено в следобедените часове и привечер, са твърде вероятни.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!