BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

453 отличници на матурите в Хасковско, Езиковата и ПМГ с най-добри резултати

453 са отличните оценки от проведените държавни зрелостни изпити в Хасковска област, а слабите оценки са 250, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Христина Боева.

Тя поясни, че въпреки въведеното онлайн обучение в страната заради коронавируса, випуск 2020 се е справил по-добре от миналогодишния. През тази година средният успех на матурата по БЕЛ е 4.07 при 3.84 през 2019 година. Средният успех на матурата по избираем предмет през тази година е 4.65 при 4.11 през 2019 година.

По БЕЛ има 170 отлични оценки, над 5.50. Дияна Запрянова от хасковската ЕГ „Асен Златаров“ е с две пълни шестици – по БЕЛ и английски език. Двойките на ДЗИ по БЕЛ са 188.

На държавния изпит по избираем предмет има 283 отлични оценки, над 5.50. Най-висок е средният успех по английски, испански, немски език и химия. Ръст в резултатите има по всички останали предмети по избор. Тук 25 зрелостници са с пълна шестица, а слабите оценки са 62. Две момчета са изкарали максимален брой точки. Това са Християн Желязков от СУ „Петър Берон“ в Свиленград – по биология и Александър Младенов от хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – по математика.

Най-добре са се представили възпитаниците на ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково – 5.16, следвани от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково – 5.10 и ПМГ „Иван Богоров“ в Димитровград – 5.05.

Има абитуриенти, които са се явили и на трети държавен изпит. Пълни отличници и на трите матури са Панайот Маринов от ПМГ в Хасково, Камелия Бинева от ЕГ в Хасково, Недена Кръстева и Мария Вълкова – възпитанички на ПМГ в Димитровград.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!