BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

9570 декларираха корпоративните си данъци ден преди изтичането на срока

Утре изтича крайният срок за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи дейност като едноличен търговец, както и за земеделските стопани, избрали този ред на облагане. До 30 юни, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация по образец с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски, напомнят от офиса на Национална агенция за приходите в Хасково.

30 юни е и срокът, в който фирмите декларират и плащат корпоративен данък, данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, данък върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и данък върху дейността от опериране на кораби. В офиса на НАП в Хасково до днес са приети 9570 декларации за корпоративни данъци.

Подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи, както и плащането към бюджета, се извършват онлайн, чрез портала за е-услуги на НАП, както и с персонален идентификационен код или с квалифициран електронен подпис.

Стана ясно и че срокът, в който ползвателите на софтуер за управление на продажбите трябва да приведат дейността си в съответствие с изискванията на Наредба Н-18 ще бъде удължен до края на 2020 г. Предложението е залегнало в проект за изменение и допълнение на нормативния акт, публикуван за обществено обсъждане в сайта на Министерството на финансите. Удължението се предлага, тъй като анализът показва, че досегашният срок -31 юли 2020 г. не може да бъде спазен без значителни затруднения.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!