BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

98 души са под домашна карантина в Община Кърджали,близо една трета са от квартал „Боровец”

Деветдесет и осем души са под домашна карантина в Община Кърджали,като близо една трета-28 човека са от квартал „Боровец” на областният център.Това оповести на брифинг Общинският кризисен щаб,председателстван от кмета инж.Хасан Азис

Проследяването и контролирането на пристигащите от рискови държави граждани е една от задачите на щаба.От общо 98 поставени под карантина,освен тези в Махалата, 26 – в други части на град Кърджали, останалите – в различни села в общината.

Представители на кризисния щаб, съвместно с представители на МВР и медицински лица ще извършват проверки по адресите на новопристигналите, за да установят дали се спазват изискванията на задължителната карантина,съобщиха още от щаба.

Кметът Хасан Азис оповести, че в проследяването и регистрирането на новодошлите основна задача имат както 67-те кметове на населени места, така също и 633 домоуправители на входове в жилищните блокове в Кърджали.

Приемат се също и сигнали на граждани от кварталите, застроени с фамилни къщи. Те могат да съобщават в щаба, ако имат информация за новопристигнали от чужбина.

Кърджали бг вести


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!