BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Абитуриентите от „Славейков” получиха дипломите си, директорът връчи 45 плакети за отличен успех и издигане престижа на училището

На тържествена церемония в двора на училището абитуриентите от випуск 2022 на СУ „Петко  Р. Славейков“ в Кърджали  получиха своите дипломи. Директорът Милко Багдасаров връчи 45 плакети за отличен успех и издигане престижа на училището на най-изявените доскорошни ученици. В словото си той спомена, че се чувства малко тъжен, разделяйки се с един прекрасен випуск, но и че училището е винаги отворено за тях и ще бъдат посрещани с обич и приятелство.

С много емоция за от името на всички абитуриенти говори Хабиш Иса – носител на стипендия „Кърджали“ и един от най-изявените представители на випуска. Тя благодари от името на всичките си съученици на директора, ръководството и на учителския състав на за професионализма и човешкото отношение, подчертавайки, че за 12 години са превърнали училището в дом за тях. Обеща, че ще се връщат винаги, когато могат и няма да забравят пътя към любимото училище.

Най-развълнувани със сигурност са класните ръководители Мариана Атанасова, Магдалена Дичева, Тонка Хаджинакова и Христо Банев.

Всички с притаен дъх изслушаха клетвата на славейковеца, прочетена на сцената от Димитър Певецов и повторена от всички абитуриенти. Да останат верни на себе си, да се развиват и себеутвърждават, да обичат родината, традициите и училището, както и много други неща си обещаха учениците от випуск 2022. И завършиха: „Да бъда завинаги славейковец! Заклех се!“

Тържеството приключи с коктейл, организиран от екип ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Асен Златаров“ с ръководител Георги Гарабедян.

Традиционната огромна торта с надпис „Честито дипломиране“ събра на сцената директорът Милко Багдасаров и абитуриентите първо за общи снимки, а след това за общо похапване.

На снимките: някои от най-изявените абитуриенти – носители на стипендия „Кърджали“, спортисти, лауреати от конкурси

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!