BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Алейна Мехмед от Арда бокс постигна блестяща победа за 30 секунди /Видео/

  • Днес на ринга се качва Ергюнал Сабри

Валентина ИВАНОВА

В първите си двубои на Държавното лично отборно първенство по бокс в Ботевград девойките на „Арда бокс“ показаха високо ниво и защитиха името на кърджалийската школа.

Първият кръг на шампионата и Купа България за мъже и за девойки започна на 29 март и ще продължи до събота, 2 април.

На Алейна Мехмед бяха необходими по-малко от 30 секунди, за да се справи със своята противничка. В най-тежката категория, +80 кг, тя нокаутира състезателката Елита Цвятославова от „Добруджа“ – Добрич.

Дамла Имам направи своя дебют на републиканския ринг в категория 50 кг. Тя загуби срещу много силната състезателка Ева Борисова от ЦСКА и отпадна. Треньорът Стоян Узунов е доволен от показаната игра и оценява представянето й като добро.

Еда Сюлейман при 75-килограмовите и Селджан Рамадан в кат. 46 кг в четвъртък продължават битката за медали.

Алейна и Дамла са ученички в Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали. Училището вече е известно в боксовите среди. В него завърши средното си образование най-известният боксьор на Кърджали Ергюнал Сабри, двукратен европейски шампион.

Селджан и Еда учат в Средно училище „Отец Паисий“.

В турнира са записани над 60 момичета от 27 клуба. При мъжете участниците са 120 от 45 клуба. Двубоите ще бъде проследени и от старши треньора на националния отбор Жоел Арате, който ще гледа и за нови попълнения в представителния ни тим.

Спортен клуб „Арда бокс“ е представен от Ергюнал Сабри. Той днес се качва на ринга в категория 51 кг, тъй като в неговата традиционна категория няма достатъчно записани боксьори. Негов противник е Димитър Димитров от „Ротунда“ – Благоевград.

Преди дни най-титулуваният боксьор на Кърджали се завърна с бронзов медал от първенството на Стария континент до 22 години, което се проведе в град Пореч, Хърватия.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=mGOcQM2QMUY?feature=oembed&wmode=opaque&w=500&h=281]

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!