BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бейхан Мехмед: Чувствам се като кърджалиец, сърцето ми винаги ще бъде в столицата на толерантността

„От 16 години съм в Кърджали, столицата на толерантността. Кърджали е специално място и не прилича на други населени места в страната. Чувствам се като кърджалиец, сърцето и душата ми винаги ще бъдат тук“. Това заяви в Ардино доскорошният районен мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед, който с решение на Висшия мюсюлманския съвет е назначен за заместник-главен мюфтия в София. Духовният водач пристигна в Ардино, за да проведе официална прощална среща с кмета на общината инж. Изет Шабан. Заедно с него бяха още наместник-областният мюфтия Ерхан Реджеб, както и представители на община Газиосманпаша от Истанбул. Тук бе и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.

Срещата премина в топла атмосфера. Кметът инж. Изет Шабан пожела на Бейхан Мехмед успех в новата му длъжност с оптимизма все така да работят и взаимно да си помагат. Обсъдени бяха и проблемите, касаещи мюсюлманската общност.

Бейхан Емин, който бе начело на кърджалийското мюфтийство в продължение на 11 години, сподели, че е направил прощални срещи с всички кметове на общини от областта.  Участвал е в петъчните молитви в Кърджали, Джебел, Фотиново и Бенковски, където се е сбогувал с местните мюсюлмани.  Той изказа своите искрени благодарности към всички общински кметове за добрата съвместна работа. „В най-скоро време ще дойда отново в Ардинско, за да открием официално ремонтираната джамия в кв. Диамандово, както и обновената историческа джамия в село Любино”, заяви Бейхан Мехмед.

 

Гюнер ШЮКРИ

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!