BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БСП регистрира листата си в Кърджали, водач е едно от остриетата на партията в досегашния парламент проф. д-р Георги Михайлов

Нов живот

В ранния следобед вчера с желание да спечелят възможно най – добрия резултат, който да гарантира мандат, разчитайки на подкрепата на своите членове и симпатизанти, коалиция „ БСП за България “ регистрира своята листа с кандидати за народни представители в 9 – ти МИР Кърджали.
Социалистите обещават отново в своята кампания да заложат на диалогичния, разумния и позитивен тон. Включват се в предизборната кампания със самочувствие и гордо вдигната глава, за добре свършена работа на парламентарната им група в предишния парламент, независимо от малкия и брой. А участието на БСП в редовното правителство бе гарант за водене на силна социална политика ,която подпомогна и стигна до много семейства и бизнеса.Увеличи се майчинството, увеличиха се детските надбавки за отглеждане на дете през втората година, факт са безплатните детски градини и ясли, увеличиха се пенсиите.

Областният лидер на партията Милко Багдасаров, председател на предизборния щаб представи листата с думите : „ Един силен екип, сбор от парламентарен и професионален опит, силно женско присъствие с ясни каузи, много младежки ентусиазъм с идеи и търсене на решения“.
Водач на листата е проф.д-р Георги Михайлов – едно от остриетата на партията в досегашния парламент. Лекар от национална и световна величина,доказан професионалист в своята област, владее английски, френски, немски и руски език. Има специалности клинична хематология, клинична онкология и клинична педиатрия. Бил е началник клиника по хематология в Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания (НСБАЛХЗ). Бил е и директор на НСБАЛХЗ. Национален консултант е по клинична хематология. Зам.-председател е на Българското медицинско сдружение по хематология. Специализирал е трансплантация на костен мозък и периферни стволови клетки в Университетската болница в Хановер, Германия. Бил е Лекар на годината за 1997 г., Лекар на НСБАЛХЗ за 2011 г. Носител е на почетна диплома „Лекар, на когото българите вярват“. От гражданската квота на БСП.

На второ място е инженер Марияна Ликова, известен хореограф, със специализация „ банково дело и финанси“, директор на Дома на културата в областния град,, председател на тракийско дружество „ Тракийско сърце“. С доказан авторитет и опит в своята професионална област.
На трето е лидерката на Младежкото обединение на БСП в областта, компютърния специалист, инженер Костантина Карабоюкова.
На четвърто място е Теодора Каракостова, инженер химик, общински съветник, областен координатор на БСП и областен председател на Обединението на жените социалистки.

На пето място е адвокат Есен Устренска,зам.-председател на БЧК, общински съветник , гражданска квота.
Следват – Георги Кючуков, педагог,екскурзовод, председател на общинската партийна организация в Кърджали,председател на Комисията по образование в Общинския съвет.

На седмо е Мария Милушева с частен бизнес в областта на хотелиерството и ресторантьорството. На осмо е Венелин Башев, общински съветник, председател на БСП – Кирково, педагог. Следва Надежда Тодорова , дизайнер със свой собствен бранд за производство на обувки под марката „ Надит“ и на десето място е Милен Филипов, историк,педагог,общински съветник.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!