BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бум в продажбите на луксозни автомобили в САЩ въпреки пандемията

Продажбите на луксозни автомобили от марките Bentley и Lamborghini в САЩ силно са се увеличили въпреки пандемията на фона на спада в продажбите на коли от средния ценови клас. Това съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на компанията за анализ на данни J.D. Power и на сведения на автомобилостроителите.

През четвъртото тримесечие на миналата година броят на продадените коли, струващи над 80 000 долара, се е удвоил спрямо същия период на 2019 година, а продажбите на коли с цена над 100 000 долара са нараснали с 63 процента.

За Бентли 2020-а е била най-успешната година по брой продадени автомобили от основаването на компанията. За една година тя е продала 11 206 коли или със 100 повече спрямо предходната година, която също е била рекордна.

Ламборгини пък през 2020 г. е отчела най-голямата печалба в историята си, а по брой продадени коли миналата година е била втората най-добра – 7430 броя.

„В бизнеса съм от 40 години и никога не съм виждал нещо подобно“, посочи Брайън Милър, шеф на дилърската компания Manhattan Motors, която е специализирана в продажбите на Бентли, Ламборгини и Бугати (Bugatti).

Според експерти тенденцията се обяснява с факта, че богаташите са лишени от възможността да пътуват свободно заради пандемията и вместо това купуват луксозни стоки, включително скъпи автомобили. 


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!