BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Български граждани в Атина пред „Нов Живот“: Гневни сме, че не ни откриха достатъчно избирателни секции

Българските граждани в Атина недоволстват, че не са им открити достатъчно секции, където да упражнят правото си на глас. Това споделиха те за „Нов живот“.

Разказват още, че са се организирали и са подали заявления към ЦИК, за да бъдат открити избирателни секции в близост до техните квартали. Въпреки че броят на желаещите е надхвърлил цифрата от 60 души, такива секции не са открити.

За да упражнят правото си на глас, те трябва да пътуват до българското посолство. Според тях придвижването е трудно, защото в неделните дни няма градски транспорт.

Раздадени са им и специални декларации, с които ще могат да стигнат до секциите, тъй като в Гърция има забрана за излизане навън без причина.

Малкото секции на брой и чакането от порядъка на два часа на опашка е отказвало желаещите да гласуват сутринта. Към 16 часа вече се чака не повече от 30 минути, за да упражнят правото си на вот, допълват още нашенци в Атина.

Петя Петрова

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!