BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Васил Визев: В Катар виждаме стадиони, за каквито можем само да мечтаем

Валентина ИВАНОВА

Футболният специалист, треньор във футболна академия „Арда 1924“ и бивш играч на Синия тим от Кърджали Васил Визев следи Световното първенство в Катар. Той има база за сравнение с много предишни Мондиали. Впечатлен е от размаха на строителството, което показва богатството на страната. В Катар са изградили прекрасни стадиони, за каквито ние можем само да мечтаем. Тъй като разполагат с доста ограничена площ, са се принудили да създадат изкуствен полуостров в морето и едно от съоръженията е построено върху него.

След приключване на шампионата, домакини смятат да си оставят едва 2-3 стадиона, а останалите вече са продадени на различни дължави. Те са така изградени, че могат да бъдат лесно демонтирани и преместени. Такова чудо досега не бяхме виждали, коментира футболният експерт.

Първенството за първи път се провежда посред зима, което създава проблеми за някои отбори. Винаги е имало един период от двадесетина дни след завършване на шампионатите, а сега едва седмица ги делеше от последния двубой. Затова и мнозина играчи се форсираха и контузиха. Не стигнаха до участие такива имена като Мане от Сенегал и Бензема от Франция, което е жалко за зрителите, а и за амбициите на техните отбори.

Въпреки отсъствието на магнетичния Мане, Визев дава висока оценка на представянето на Сенегал в първия мач на тима. Харесал и Еквадор.

Французите също изиграха прекрасен и резултатен двубой срещу Австралия, завършил 4:1, въпреки че 7-8 души от водещите играчи са контузени.

Може би някои състави са провели неправилна подготовка, други пък изобщо не са имали време да се сработят. Който уцели ваксата и започне на по-бавни обороти, вероятно ще стигне по-далеч, коментира футболният специалист.

Англичаните и французите обаче започнаха еуфорично, на много бързи обороти и ще е интересно как ще продължат и докъде ще стигнат.

Като гледам съставите Бразилия и Аржентина са достойни да станат шампиони, макар че хората на Меси неочаквано стъпиха накриво срещу Саудитска Арабия. Бразилия тръгва с големи амбиции. Крайно време е да се върне на върха, след като има в своята история вече пет световни титли. Последната беше преди 20 години.

Визев очаква силно представяне и от Белгия: Ако техният лидер Кевин Де Бройне заиграе както трябва, Белгия може да сътвори чудо.

Германия имат обновен и добре структуриран състав и демонстрират голямо желание да спечели Купата. Дано отборът успее да се разгърне възможностите си.Както на всяко световно, ще има изненади – това му е хубавото, заключава футболният специалист Васил Визев.

 

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!