BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Великобритания: В заведения, кина, театри и стадиони ще се влиза само с имунизационен паспорт..

Освен за международни пътувания се оказва, че ваксинационните документи, ще бъдат изисквани при посещения на някои обществени места. Вижте още..

Оказва се, че документа ще бъде използва за доказателство, че приносителят му не е „опасен“ за околните при посещения на обществени места в Обединеното Кралство.

От следващият месец имунизационни паспорти, ще бъдат изисквани при посещение на театри и стадиони, а от средата на следващия месец те ще бъдат и условие за посещаване на заведения, ресторанти и кръчми.

Пилотната схема на британското правителство, ще стартира веднага след промяната и подобрението на апликацията за смарт телефони „NHS Covid“, която ще играе ролята на електронен ваксинационнен паспорт.

Както вече писахме въвеждането на тази мярка предизвика бурна реакция сред депутати и политици на Острова. Представители както на лейбъристката опозиция, така и на управляващите десни консерватори се обявиха остро против въвеждането на дискриминационния (според тях) документ.

Правителство най-вероятно ще обвърже успешното изпълнение на пътната карта по отключване на Великобритания със задължителното въвеждане на спорния личен документ, коментират медиите на Острова

Вчера стана ясно от даденото кратко интервю на премиера Джонсън, че имунизационните паспорти, ще бъдат въведени за задграничните пътувания, днес обаче изтеклата информация гласи, че те ще важат и за посещенията на театри, кина и заведения.

 

НОВИНИ ЛОНДОН

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!