BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Кърджали грейнаха Коледните елхи, кметът посрещна дядо Коледа (Снимки+Видео)

Валентина ИВАНОВА

Светлините на трите Коледни елхи светнаха за радост на малки и големи. Офицално бе открит и Коледният базар в пространството пред сградата на община Кърджали.

За втори път администрацията организира поставянето на 15 дървени къщички, където жители и гости могат да си купят сувенири, сурвачки и други артикули, а също и продукти от местни производители. Те се спират и на щанда с вино и кебапчета, за да се срещнат с приятели и да се отдадат на сладки приказки и радостно настроение.

С пълна пара работи къщичката, предоставена на детски градини, училища  и социални услуги, където с  благотворителна цел се продават ръчно изработени сувенири. Там е поставена кутия за събиране на средства за лечението на болната Габи.

Изпълненията на децата от Театрално студио, Школа за модерни и спортни танци, Детска вокална група “До, Ре, Ми“ при Общински детски комплекс внесоха весело настроение на тържеството.

Пристигна и добрият старец Дядо Коледа, който поздрави малчуганите, техните родители и гостите на града в навечерието на Коледно-Новогодишните празници.

За втори път администрацията организира поставянето на дървени къщички, където жители и гости могат да си купят лакомства, сурвачки и други артикули за украса, а също и продукти от местни производители. Те се спират и на двата щанда с вино и кебапчета, за да се срещнат с приятели и да се отдадат на сладки приказки и радостно настроение.

Светещата статуя на Ангела на Кърджали също вече е монтирана на обичайното си място.

Най-голямата атракция тази година е монтираният светещ надпис «Кърджали», където постоянно някой се снима, а друг чака своя ред да застане в поза пред буквите. Поставянето му е съвместна инициатива на общината и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Надписът носи посланието „Не на вандализма и агресията!“ и е насочен към опазване на града чист и красив. Но въпреки това, празнично-украсената  зона ще се охранява с видеонаблюдение и жива охрана.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!