BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гърция остава затворена за граждани на трети страни до 19 април

Гръцкото правителство удължи решенията за временно ограничаване на сухопътните граници и забраната за влизане на граждани на трети държави за още две седмици, до 19 април.

Решението за провеждане на бързи тестове на Евзони (Богородица) не се е променило, както за шофьорите на камиони, така и за тези, за които има изключение от забраната за пътуване в южната съседка, а отрицателният резултат е предпоставка за влизане в Гърция.

Новото решение на министрите е относно „мерките за временно ограничаване на сухопътните, въздушните и морските връзки на страната, за забрана на гражданите на трети страни да влизат в страната с изключение на Европейския съюз и Шенгенското пространство“ и влиза в сила утре в 6.00 часа сутринта.

За чуждестранни граждани, за които няма забрана, влизането е разрешено само през България, през граничния пункт Промахон (Кулата).

Гръцкото правителство е определило средата на следващия месец, 14 май, като възможна дата за начало на туристическия сезон, а за пътуване до Гърция ще са необходими или сертификат за ваксинация, или отрицателен тест или потвърждение, че сте преболедували COVID-19.

Източник: БНТ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!