BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Два чуждестранни екипа ще наблюдават изборния процес в Кърджалийско

Валентина ИВАНОВА

Близо два часа продължи срещата на Павел Гатев, председател на РИК-Кърджали с представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Службата за демократични институции и права на човека (СДИПЧ) на ОССЕ разположи мисия за наблюдение на предсрочните парламентарни избори в България, насрочени за 2 април.

Организацията е една от регистрираните в Централната избирателна комисия като наблюдатели на изборите.

Даниело Трихо и Кати Хоткар обсъдиха в Кърджали всички аспекти на подготовката за вота и очакваните проблеми в региона.

Очаква две двойки наблюдатели да бъдат насочени към Девети МИР Кърджали. Те ще пристигнат в петък преди изборите и ще останат до вторник, 4 април.

Наблюдателите имат право да присъстват на всички етапи от подготовката на вота, както и в изборния ден – при гласуването, отварянето на урните, преброяването, да получат копие от протоколите, както и при предаването на книжата в РИК и др. Могат да извършват одит и проверка на системата за машинно гласуване.

Председателят на РИК Павел Гатев припомни, че в една избирателна секция може да присъстват най-много двама наблюдатели от една и съща организация, като в изборното помещение може да присъства само един от тях. Наблюдателите не са обвързани с конкретна избирателна секция.

🔽

Последвайте ни и в Facebook🔽

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!