BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Делегация от Европарламента посети Кърджали, наблюдава предизборната ситуация в България (ВИДЕО+СНИМКИ)

Валентина ИВАНОВА

Шестчленна делегация на Алианса на либералите и демократите за Европа /АЛДЕ/ приключи мисията си по наблюдение на предстоящите на 14 ноември избори в България. Гостите са в страната по инициатива на евродепутата Илхан Кючук, съпредседател на Алианса.

В края на своята визита групата посети Кърджали и даде заключителна пресконференция, където където представи предварителните заключения от визитата си.

Ръководител на групата е Адриан Васкез Лазара,  председател на Комисията по правни въпроси в ЕП, а нейни членове са евродепутати и експерти от Европейския парламент.

Групата работи в продължение на няколко дни в страната по наблюдение и анализ на въпроси, свързани с върховенството на закона и спазването на човешките права и свободи.

Делегацията се срещна с председателя на Български хелзински комитет Красимир Кънев, главния прокурор Иван Гешев, Симеон Василев – основател на Фондация „Глас“ и Яков Джераси, председател на Международна фондация „България“.

Очаквайте подробности!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!