BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Десет училища в Кърджали очакват гласоподаватели утре (Видео)

  • Помещенията с изборните секции са почистени и дезинфекцирани
  • Гражданите ще влизат от един вход, а ще излизат – от друг

ОУ „П.К. Яворов“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „СВ.Климент Охридски“, ОУ „Васил Левски“, СУ „Отец Паисий“, СУ „Йордан Йовков“, СУ „Владимир Димитров-Майстора“, както и професионалните гимназии „Евридика“, „Капитан Петко войвода“ и „Проф. Д-р Асен Златаров“са учебните заведения, които ще бъдат домакини на утрешното гласуване на кърджалийци.

Класните стаи, където ще се помещават секциите, вече са почистени и дезинфекцирани, готови са да посрещнат гласоподавателите. Кабинките са сглобени, очаква се представителите на изборните комисии в утрешния изборен ден рано-рано да поставят списъците на участващите партии и кандидати пред всяка стая, както и стикери, указващи местата за изчакване, за да не се допуска струпване на хора.

Екип на „Нов живот“ посети Средно училище „Йордан Йовков“ в съботния ден и се увери в създадените условия за провеждане на избора. Нели Кюпрюджиева, директор на училището, показа входовете и изходите за секцията на първата етаж, определена за хората с увреждания и за останалите три секции на втория етаж. Направена е организация потоците на влизащите и излизащите да не засрещат. Още на външната врата има указателна табела с мерките, които гражданите трябва спазват. Монтирани са дозатори с дезинфектант.

В Средно училище „Отец Паисий“ са обособени една секция за хора с увреждания и 6 секции за останалите гласоподаватели. Всички са на първия етаж. Гражданите ще влизат от централния вход, а ще излизат в задния двор, за да се движат в една посока. Навсякъде са поставени табели, указващи носене на маски и спазван на разстояния, както и дезинфектанти и кошове за отпадъци с педал.

 

Валентина Иванова

 

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!