BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ДПС-Кърджали: Член на РИК нарушава изборното законодателство

Председателят на Общински съвет на ДПС- Кърджали  Лятиф Расим изпрати жалба до РИК-Кърджали и копие чрез РИК до ЦИК-София  за грубо нарушаване на изборното законодателство от члена на РИК Елица Момчилова.

„В  Общински съвет на ДПС- Кърджали постъпва  сигнал от  Айгюл Яшар Газиюмер, избирател, който е подал в срок заявление за гласуване по настоящ адрес и е включена по надлежния ред в избирателния списък на секция № 59 в гр. Кърджали като имаща право на глас по настоящ адрес. Днес г-жа  Газиюмер отива до секцията си по настоящ адрес да гласува и комисията я допуска след проверка в списъка за гласуване. Докато гражданката е в тъмната стаичка и гласува, председателя на СИК № 59 се консултира с г-жа Елица Момчилова, член на РИК –Кърджали, която устно разпорежда бюлетината с гласа на г-жа Газиюмер да бъде анулирана и тя да не бъде допусната да гласува. Устното разпореждане на г-жа Момчилова е изпълнено и гжа Газиюмер е с анулирана бюлетина и не е допусната да гласува. Това е грубо нарушение на  изборното законодателство от г-жа Момчилова в качеството й на длъжностно лице, член на РИК и своеволно тълкуване на ИК и лишаване от право на избор български граждани“, се посочва в жалбата.

Председателят на ОбС на ДПС-Кърджали настоява РИК да предприеме необходимите действия  по уведомяване на СИК № 59 и г-жа Газиюмер да бъде допусната да гласува.

Настоява се  и също така преписката да се изпрати от РИК на ЦИК, която да се произнесе по компетентност и вземе решение относно незаконосъобразните и своеволни действия на г-жа Елица Момчилова, член на РИК –Кърджали.

Нов живот

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!