BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържа 55-годишен хасковлия за каналджийство на нелегални мигранти

Районната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем 55-годишен хасковлия за каналджийство – опитал да подпомогне чужди граждани незаконно да преминат през страната.

На 6 март 2021 г., в землището на с. Генералово, общ. Свиленград, служители на Гранично полицейско управление – Ново село установили товарен автомобил, в чието товарното помещение се намирали група от 12 чужди граждани от Сирия и Ирак – 4 жени, 5 мъже и три малолетни деца. Незабавно били извършени действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград. Установено е, че водачът на камиона е следвало да ги транспортира до Свиленград, а оттам до София.

Хванаха камионс нелегални мигранти
Събрани са доказателства, че гражданите на Сирия и Ирак са били прекарани нелегално от каналджия, на когото платили между 2 000 и 4 000 евро, за да стигнат до София.

Пресекли са границата в  района на граничен репер на река Марица, в землището на село Генералово, общ.Свиленград. Като веществено доказателство по делото е приобщено моторното превозно средство – товарен автомобил, послужил за извършване на престъплението.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа. Предстои обвинението да внесе искане в съда за определяне на мярка за задържане за постоянно в ареста.

Действията по разследването продължават. Чужденците са настанени в миграционен център. 

Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Районна прокуратура – Хасково и Гранична полиция, в който участваха Мария Кирилова, заместник-районен прокурор и Стоян  Мандаджиев, директор на Регионална дирекция “Гранична полиция”- гр. Смолян.

Darik

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!