BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна поставянето на подземни контейнери за смет в Момчилград

Започна поставянето на 24 подземни контейнери за отпадъци в Момчилград. Те ще бъдат разположени на 6 площадки. Всяка от тях ще има по 4 контейнера. Вместимостта им е по 1 100 литра и сметта в тях ще се събира разделно. Контейнерите са последно поколение и са с вградена хидравлика. Съдържанието им ще бъде събирано от нов специализиран камион с обем 24 куб. м. Средствата за подземните контейнери и сметосъбиращата машита са отпуснати от РИОСВ и са от отчисленията от такса-смет, които община Момчилград ежегодно плаща по закона за управление на отпадъците.
„Момчилград е първият град в областта с подземни контейнери. Това е част от концепцията ни за съвременна градска среда и резултат от последователната политика на екипа ни в сферата на екологията. Направената инвестиция не натоварва общинския бюджет, нито гражданите с допълнително отчисляване на такса за смет. Целта, която сме си поставили е постепенно да намалим разходите за дейностите свързани с битовите отпадъци, както в същото време модернизираме Момчилград“, заяви кметът на общината Илкнур Кязим.

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!